Friss híreink

In memoriam dr. Horváth Zoltán.

Pünkösd hétvégén érkezett a megrendítő hír, hogy dr. Horváth Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi tanár, a Bácsalmási Állami Gazdaság volt munkatársa, majd vezérigazgatója, a Kecskeméti Kertészeti Főiskola tanára, életének 75. évében elhunyt.

Felsőfokú iskoláinak elvégzését követően, 1967-től gyakornokként, majd kutató mérnökként dolgozott az Állami Gazdaságban. Részt vett a Bácsalmási Napraforgótermelési Társulás, majd a Bácsalmási Napraforgótermelési Rendszer kidolgozásában, amelynek idővel főmérnöke lett. 

Ezt követően a részvénytársasággá alakult Állami Gazdaság fejlesztési igazgatója, majd 1999. és 2001. között vezérigazgatója volt. 

2001-től a Kecskeméti Kertészeti Főiskolának előbb főmunkatársa, majd tanára lett.  

Dr. Horváth Zoltánt elismert szakemberként tisztelték a városban, megbecsülték társadalmi tevékenysége és helytörténeti munkássága miatt is. 

Emlékét kegyelettel megőrizzük, nyugodjék békében.

 

Bácsalmás, 2021. május 25.

Hibrid napraforgó vegyszerezése

Durumbúza szalmabáláink

Megelőző intézkedések

Az afrikai sertéspestissel kapcsolatos megelőző intézkedéseink részeként, a bàcsalmási Juliska majoron belül 60 tonnás hídmérleg alapozását kezdtük el.

A járványvédelem miatt járművek nem léphetnek be a sertéstelepre. Így a vásárolt takarmány és más, megmérendő áruk a telepen kívül kerülnek mérésre. A telepen belüli gazdasági folyamatok kontrolljára (pl.: választási malacok súlya, Bonafarm integrációban értékesítésre kerülő malacok, hízók mérèsére) szintén szükség van hiteles mérési pontra. Eddig a kívülről érkező anyagok bér mèrésben kerültek mérlegelésre. Ezt kiváltandó, duplikáljuk a mérési kapacitásunkat.

COVID19 teszt

Abban hiszünk, hogy a legfontosabb erőforrás: az Ember.

Megkezdtük Munkatársaink tesztelését a COVID19 járványügyi helyzetben. Így megnyugtató, egyértelmű képet kaphatnak kollégáink is aktuális fertőzöttségi állapotukról, illetve a hatékony és racionális munkaszervezéshez is segítséget kapunk.

Ménesünkben járt dr. Nagy István agrárminiszter!

2020.01.14. Kedden ménesünkben járt az agrárminiszter, hogy megtekintse angol telivér állományunkat, mely jelenleg a legnagyobb magántulajdonban lévő állomány Magyarországon.
Lovainkról és a ménesünkben zajló munkáról egyaránt elismerően nyilatkozott.

A fotókon Bali Gábor vezérigazgató és Pálfi Gábor tulajdonos társaságában a miniszter, dr. Nagy István látható a bácsalmasi versenyistállóban .